Bayilik başvurusu için: 0530 504 18 44

Çalınan İnstagram Hesabını Kurtarma

Çalınan Instagram hesabını kurtarma

Çalınan Instagram hesabını kurtarma işlemi için Instagram kullanıcılarının uygulaması gereken pek çok yöntem yer almakta.

Instagram, özellikle gençler tarafından sıkça tercih edilen bir sosyal medya platformu olarak karşımıza çıkıyor. Gençlerin yanı sıra pek çok ünlünün de yeri haline gelen ve profesyonel insanların kullandığı bu platform, bir taraftan büyümeye devam ederken bir taraftan da yeni özellikler kazanıyor. Bazı kullanıcılar Instagram hesabını başkasının eline geçirdiği için sorun yaşayabiliyor. Bu konuda bu sorunun çözümlerine odaklanacağız.

Çalınan Instagram hesabını kurtarma yöntemleri

Çalınan bir Instagram hesabını kurtarmak için yapılması gereken ilk şey hesaba giriş yapılabiliyor ise hesabın şifresini güncellemek. Bazı saldırganlar şifreyi değiştirmeden hesaba giriş yapabiliyor. Bu durumda kullanıcıya uyarı gidebilir. Ayrıca güvenlik yöntemlerini de kontrol edip hesabın daha güvenli bir hale gelmesini sağlamak. Eğer hesabın çift katmanlı doğrulaması aktif değilse bu süre zarfında hızlı bir şekilde çift katmanlı doğrulamayı aktif edip gerekli düzenlemeyi yapmak. Çift aşamalı doğrulama bir hesabın daha güvenli olmasını sağlıyor.

Eğer hesabın çalınmasıyla ilgili veya giriş yapıldığında herhangi bir bildirim gelmiyor ise hesabın çalınmasını anlamak için Instagram güvenlik ve giriş bilgilerini incelemek gerekir. Bu kısım ayarlarda yer alıyor. Güvenlik ve giriş bilgilerinde yapılan son girişler bulunduğu için bu durum kullanıcının lehine olmakta. Bazı hackerlar bir Instagram hesabında gizli gizli gezindiği için burayı zaman zaman incelemek doğru olabiliyor.

Çalınan Instagram hesabını kurtarma yöntemlerinden birisi de eğer şifre bilinmiyor, e-posta adresi biliniyor ise e-posta adresi üzerinden şifreyi kurtarmak. Instagram, bu konuda kullanıcılara destek sunuyor. Kullanıcı e-posta adresini girdikten sonra e-posta adresine gelen kodu Instagram’da ekrana girip şifre güncellemesi yapabilir.

Eğer e-posta adresi bilinmiyor ise veya çalındıysa bu konuda yapılabilecek şey Instagram ekibi ile iletişime geçmek. Instagram, çalınan bir hesabı kolay kolay kullanıcıya vermiyor. Bunun için hesabın kişisel olması ve doğrulanması gerekiyor. Bir Instagram hesabının kullanıcıya ait olduğunun ortaya çıkması için Instagram kimlik doğrulaması isteyebilir. Kimlik doğrulaması sonrasında bir aksilik olmazsa Instagram hesabına kavuşmak mümkün oluyor.