Bayilik başvurusu için: 0530 504 18 44

İnstagram Bildirimlerini Kapatma


Instagram bildirimlerini kapatma yolu kullanıcıların en çok merak ettiği konular arasında yerini almış durumda. Bunun sebebi kullanıcıların rahatsız olması.

Instagram, arkadaşlar ile birlikte oldukça büyük bir ağ haline gelmiş durumda. Instagram, günümüzde her ne kadar önemli bir sosyal ağ olsa da bazı kullanıcılar her yerden bildirimlerin gelmesinden daha çok bildirimlerin sık sık gelmesinden bıkmış olabilir. Bu konuda yapılması gereken işlem oldukça basit. Yapılması gerekenleri sizler için derledik.


Instagram bildirimlerini kapatma yolu


Instagram bildirimlerini kapatmak için yapılması gereken ilk adımı mobil cihazlar için anlatacağız. Eğer Instagram’dan sık sık bildirim gelmesi istenmiyor ise Instagram uygulamasının ayarlarına girilir ve sonrasında burada bildirimler ile ilgili kısma geçiş yapılır. Bu kısımda bildirimleri kapatmak veya istenilen bildirimleri aktif bırakmak yeterli olacak. Bu sayede mobil bildirimlerden kurtulunabiliyor.

Masaüstü Instagram uygulamasına sahip olan bir kişinin yapması gereken ise ayarlara girip buradan sistem ayarlarına geçiş yapması. Sistem ayarlarında bildirimler ile ilgili bir seçenek bulunuyor. Bu seçenek altında kullanıcılar istediği uygulamanın bildirimlerini kapatabiliyor. Bu sayede bildirim almadan Instagram uygulaması kullanılabiliyor.

Instagram uygulaması eğer masaüstü bildirimlere yani Google Chrome üzerinden bildirimlere aktif edildiyse bu konuda yapılması gereken işlem Google Chrome üzerinden bildirimleri kapatmak olacak. Bunun için öncelikli olarak Instagram web sitesine girmek gerekiyor. Instagram web sitesine girerek bu işlemi daha kolay bir şekilde, ayarlara girmeden yapmak mümkün. Instagram’ın web sitesine girdikten sonra sol üst kısımdaki kilit simgesine basıp buradan bildirimleri kapatmak yeterli olacak. Bu yöntem ile beraber bildirim almadan sakin bir şekilde bilgisayarı kullanmak mümkün oluyor.


Instagram bildirimlerini kapatma konusunda yapılabilecek bir diğer şey e-posta bildirimlerini kapatmak. Bunun SMS olanı ülkemizde desteklenmediği için yalnızca e-posta bildirimleri kapatılabiliyor. E-posta odaklı bildirimleri kapatmak için kişinin yapması gerektiği işlem Instagram’a girip profilden ayarlara girmek. Ayarlarda e-posta seçeneği bulunuyor. Buradan e-posta bildirimleri kapatılabilir. Ayarlarda yer alan “Anında İlet Bildirimleri” seçeneği ise istenilen bildirimlerin kapatılabilmesini ve aktif edilmesini sağlayan alan.