Bayilik başvurusu için: 0530 504 18 44

İnstagram DM Özelliğini Kapatmak

Instagram DM özelliğini kapatmak

Instagram DM özelliğini kapatmak için yapılması gereken bazı adımlar bulunuyor. Bu konuda bu adımları detaylı bir şekilde sizlere aktaracağız.

Instagram, 1 milyar aktif kullanıcıya sahip büyük bir uygulama. Bu uygulama her ne kadar olumlu olaylar içeriyor olsa da zaman zaman kötü olayların yaşanması da muhtemel. Örneğin bir kullanıcı bir diğer kullanıcıyı DM ile birlikte rahatsız edebilir. Üye DM özelliği üzerinden rahatsız edilmek istenmiyor ise DM özelliğini kapatarak bu özellikten kurtulabilir. Bu özelliği kullanmanın bir diğer sebebi özellikle ünlülerin çok fazla mesaj alıyor olması. Bu da özelliği kapatmak için bir diğer sebep olmakta.

Instagram DM özelliğini kapatmak için yapılması gerekenler

Instagram DM özelliğinin devre dışı bırakılması için öncelikle Instagram uygulamasına giriş yapmak gerekiyor. Bu aşama sonrasında Instagram profili üzerinden ayarlara geçiş yapmak gerekiyor. Ayarlara giren bir kullanıcı “Anında İlet Bildirimleri” kısmına geçiş yaparak burada bulunan “Instagram Direct İstekleri” sekmesine gelmeli. Bu sekmede iki seçenek bulunuyor. Bunlardan birisi kapalı iken diğeri herkesten olmakta. Eğer kullanıcı bu özelliği kapatırsa mesaj isteklerini kapatmış olacak. Mesaj istekleri, takip edilmeyen kullanıcılar tarafından atılan mesajlar için kullanılan bir sistem olarak karşımıza çıkıyor.

Bazı kullanıcılar mesaj isteklerinin yanı sıra takipçilerin de mesaj atmasını engellemek isteyebilir. Bu durumda yapılması gereken işlem çok basit. Instagram normal bir şekilde DM özelliğini kapatmaya izin vermediği için yapılması gereken şey o kişiyi engellemek veya DM bildirimlerini kapatmak olacak.

DM özelliğini kapatmanın ayrıcalıkları

Instagram DM özelliğini kapatmak kullanıcıya pek çok fayda sağlıyor. Bunlardan birisi bu özellik ile birlikte kullanıcının rahat bir kafa dinliyor olması. Artık kullanıcıya bildirim ulaşmayacağı için Instagram’da rahatlıkla gezebilir veya çalışırken rahatsız olmadan iş yapabilir. Bu özelliğin sunduğu bir diğer avantaj mesaj kutusunun daha temiz olmasını sağlamak. Mesaj kutusunun temiz görünmesi bazı kullanıcılar için önemli bir detay olarak karşımıza çıkıyor. Temiz bir DM kutusu, titiz kullanıcılar için güzel görünebiliyor.