Bayilik başvurusu için: 0530 504 18 44

İnstagram Hikaye Sistemi Özellikleri

Instagram hikaye sistemi özellikleri

Instagram hikaye sistemi pek çok özelliğe sahip. Kullanıcılar Instagram uygulamasının hikaye sisteminden faydalanabiliyor.

1 milyara yakın aktif kullanıcı sayısına sahip Instagram uygulamasında yer alan hikaye sistemiyle ilgili anlatılacak çok şey var. Bu konuda Instagram uygulamasının hikaye sisteminin hangi özelliklere sahip olduğundan bahsedeceğiz.

Instagram hikaye sistemi ve özellikleri

Hikayeler sisteminde yer alan özelliklerden birisi müzik ekleme özelliği olmakta. Kullanıcılar en fazla 15 saniye olmak üzere Instagram hikayesine müzik ekleyebiliyor ve bu müziği hikayede diğer kullanıcılara dinletebiliyor. Hikaye sisteminde daha önce olmayan bu özellik, eklenmesiyle birlikte kullanıcıların gözdesi haline dönüştü.

Bu özellik ile ilgili kullanıcıların merak ettiği sorulardan birisi neden bu özelliğin 15 saniyelik sınıra sahip olduğu. Bunun sebebi 15 saniyeye kadar müzik eklemenin telif sebebi olmaması. Bundan dolayı kullanıcılar en fazla 15 saniyeye kadar müzik ekleyebiliyor.

Instagram hikaye sistemiyle birlikte bir diğer özellik test özelliği olarak karşımıza çıkıyor olmakta. Instagram’da yer alan test özelliği kullanıcıların test eklemesini sağlıyor. Hikayeye eklenen testler, diğer kullanıcıların o testi çözmesini sağlıyor. Bir testte bir soru ve 4 şık bulunabiliyor. Şıkkı doğru bilen kullanıcılar testi başarıyla geçmiş oluyor.

Test özelliğinin yanı sıra anket özelliği de Instagram kullanıcılarını karşılayan bir diğer özellik olarak karşımıza çıkıyor. Instagram hikaye sisteminde yer alan anket özelliği, test özelliğine benzer bir sistem sunuyor fakat kullanıcılar bu sefer kendi kararını seçiyor. Instagram kullanıcısı anket için bir soru hazırladıktan sonra iki şık belirliyor. Hikayeyi gözleyen kullanıcılar da bu iki şıktan birisini seçerek kendi düşüncesini belirtmiş oluyor.

Instagram’da yer alan özelliklerden birisi de etiket özelliği olarak karşımıza çıkıyor. Instagram hikaye sistemi için önemli bir özellik olan etiket sistemi ile birlikte pek çok etiket atılabiliyor. Konum etiketi, kişi etiketi ve konu etiketi olarak karşımıza çıkan etiketler etkili bir şekilde kullanıldığında kullanıcılar için faydalı olabiliyor. Hikaye sisteminde yer alan bu özellik hakkında bilinmesi gereken her türden en fazla 1 etiket eklenebildiği.