Bayilik başvurusu için: 0530 504 18 44

İnstagram Keşfete Düşme

Instagram Keşfete Düşme

Her işletme ya da kişi keşfe sekmesinde yer almak istemektedir. Görünürlüğün ve takipçi sayısının bu günlerde oldukça fazla arttığı bu sekme mükemmel dönüşler sağlamasından dolayı ilk olarak Instagram keşfete düşme alternatifleri hakkında detaylı analizler gerçekleştirilmelidir. İsim konusunda tam kararlı olmasak da keşfete düşme, keşfete çıkma kısaca keşfette yer edinme konusunda başarılı olmak için bu araştırmaların ilk olarak tamamlanması gerekmektedir. İlk olarak ınstagram’ın algoritmasına iyi anlamak gerekirken daha önce kronik sıralama ile gönderiler görülse de her kullanıcı için benzersiz bir akış yaratan algoritma artık günümüzde davranışa dayalı bir makine üretimi sunmaktadır. Kullanıcı olarak bir gönderi hakkında ne kadar ilgi duyulacağını algoritma tahmin etmektedir. 

Timeliness Paylaşımı

Kullanıcılar ya da işletmeler Instagram'da kediler ile ilgili bir içerik üretip paylaştığında onun keşfette yer alma olasılığı timeliness paylaşımı ile ilgili olurken, paylaşım zamanı ne kadar yakın ise yer alma olasılığı o kadar yüksek olmaktadır. Etkileşim içerisinde bulunan profillerin daha önce ve fazla görülen gönderiler olduğu doğru olurken profil ile ne kadar çok etkileşim olursa o kişinin gönderisi daha yukarılarda yer almaktadır. Burada etkileşim o kişi ya da profili etiketleme ve yorum yapma olarak da tanımlanabilmektedir. Storileri daha önce izleme de bu duruma dahil olmaktadır. Algoritma düzenini destekleyen kriterler ile de keşfet’e düşmek için bu alternatifleri göz önüne almak gerekmektedir. 

Video İçeriklerle Keşfete Düşme

Sosyal medya hesaplarının aktif olarak kullanıldığı bu dönemlerde sıklıkla gündemde yer alan ınstagram paylaşımları toplumumuz tarafından merak konusuna sebebiyet vermektedir. Bu durumda video içeriklerle keşfet’e düşmek daha kolay hale gelmektedir. Artık videolar 3 ve 60 saniye arasında olmazken 1 saate kadar içerik yayınlamak da mümkündür. Videoların bu uzunlukları sayesinde Instagram’da keşfete düşme esnekliği de daha fazla artmıştır. Doğru zamanda paylaşım yapılması da oldukça fazla önem taşımaktadır. İşletme profiline sahip olan kişiler takipçilerin hangi günlerde ve saatlerde aktif olduğunu görmesinden dolayı mutlaka o saatler içerisinde paylaşımlar yapılmalıdır. Konum etiketleri de etkileşimler Instagram içerisinde önem taşımasından dolayı takipçilerin ilgi alanlarına yönelik spesifik hashtagler bu konuda kişinin işine yarayacaktır.