Bayilik başvurusu için: 0530 504 18 44

İnstagramda Nasıl Fotoğraf Paylaşılır ?

Instagram’da nasıl fotoğraf paylaşılır?

Instagram’da nasıl fotoğraf paylaşılır? Bu konuda siz değerli üyelerimiz için bu sorunun cevabını verip sizleri bilgilendirmiş olacağız.

Günümüzün en büyük sosyal medya platformlarından birisi olan ve Facebook’un yönetiminde olduğu Instagram, çok büyük bir potansiyele sahip. Bu da uygulamayı pek çok kullanıcı tarafından kullanılabilir kılıyor. Instagram kullanan kullanıcılar özellikle yeni üyeler fotoğrafın nasıl paylaşıldığını merak edebilir. Bu konuda Instagram’da fotoğraf paylaşma işleminin nasıl yapılacağından söz edeceğiz.

Instagram’da nasıl fotoğraf paylaşılır?

Instagram’da fotoğraf paylaşmak isteyen bir kullanıcı öncelikli olarak Instagram uygulamasına girmeli ve hesabına giriş yapmalı. Hesabına giriş yapan bir kullanıcı akış ekranını görecek. Alt kısımda pek çok buton yer alıyor. Bu butonlardan birisi de artı butonu olarak karşımıza çıkıyor. Kullanıcılar artı butonuna basarak bir gönderi ekleyebiliyor. Gönderi ekleme ekranında kullanıcı ister fotoğraf ister video ekleyerek bu anı değerlendirebilir.

Gönderi eklemeyle ilgili paylaşım yapmadan önce birkaç bilgi vermek istiyoruz. Instagram kullanıcıları Instagram’da gönderi paylaşırken en fazla 10 fotoğraf veya video paylaşımı yapabiliyor. Bunun yanı sıra her bir video en fazla 1 dakika olmalı. 60 saniyeyi aşan videolar IGTV özelliğine aktarılıyor ve buradan yüklenebiliyor.

Gönderi ekleme ile ilgili bilinmesi gereken bir diğer şey bir gönderiye yapılan açıklamada en fazla 30 etiketin eklenebilmesi. 30 etiket bir kullanıcı için gayet yeterli bir sayı olmakta. Bu limit hikaye üzerinde 1 olarak sınırlandırılıyor. 30 etiketin yanı sıra aynı gönderiye tek bir konum eklenebiliyor ve birden fazla kişi etiketine yer verilebiliyor.

Kullanıcılar gönderi paylaşma ekranında gerekli fotoğraf ve videoları seçtikten sonra düzenleme yapabiliyor, görselleri istediği hale getirebiliyor. Gönderi hazır olduktan sonra etiketler ve açıklamalar yapılıyor ve sonrasında gönderi paylaşılıyor. Instagram uygulamasında gönderi paylaşma işlemi ile birlikte kullanıcı eğer ilk defa Instagram’a katılıyor ise ilk gönderisini atmış oldu.

Instagram gönderi sisteminin yanı sıra TikTok uygulamasına benzer Reels özelliği, YouTube gibi uzun videoların paylaşılabildiği IGTV ve bunun gibi pek çok sisteme de sahip olmakta.