Bayilik başvurusu için: 0530 504 18 44

İnstagramda Paylaşım Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Instagram’da paylaşım yaparken dikkat edilmesi gerekenler

Instagram’da paylaşım yaparken dikkat edilmesi gerekenler neler? Bu konuda yapılan paylaşımların daha güzel olması için bazı öneriler sunacağız.

Instagram, günümüzün en büyük platformlarından birisi haline gelmiş durumda. Çünkü şu anda 1 milyar aktif kullanıcısı ile bize el sallıyor. Bu kadar büyük bir uygulamada insanlar popüler olmak, daha çok ön plana çıkmak istiyor. Keşfete çıkmak ve daha çok takipçi elde etmek için yapılması gereken şey güzel paylaşımlar yapmak ve etkileşim hizmetlerinden yararlanmak. Bir paketten yararlanmak keşfete çıkan gönderinin daha çok büyümesini sağlıyor. Ayrıca profil düzeni ve profil görüntüsü de önemli bir detay. Örneğin bioda paylaşılan şeyler kullanıcıların ilgisini çekebilir.

Instagram’da paylaşım yaparken dikkat edilmesi gerekenler

Instagram’da paylaşım yaparken kullanıcının dikkat etmesi gerektiği şeylerden birisi paylaşılan görselin kalitesi olmakta. Bir görselin kalitesi ne kadar yüksek olur ise o görsel daha güzel gözükür, kullanıcıların daha çok dikkatini çeker. Bu da olumlu olarak sayfanın büyümesine katkı sağlayan bir durum.

Instagram’da paylaşım yapan bir kullanıcı gönderiye etiket eklemeyi ihmal etmemeli. Etiketler sayesinde bir gönderinin daha fazla etkileşime erişmesi mümkün. Özellikle Instagram takipçi al, Instagram beğeni al veya Instagram yorum satın al gibi hizmetlerden yararlanınca bu etiketlerde başlıca sekmesinde görünmek mümkün hale geliyor. Yani hem keşfet hem de etiketlerde liderliği oynamak önemli. Bir gönderiye en fazla 30 konu etiketi eklenir. Bunun yanı sıra konum etiketi ve kişi etiketi de eklemek daha fazla kullanıcıya erişmeyi sağlar.

Instagram’da paylaşım yaparken dikkat edilmesi gerekenler arasında yazım kurallarına uymak ve anlatım bozukluğu yapmamak yer alıyor. Bir kullanıcı yaptığı paylaşımın yazısına özen göstermeli, açıklamayı düzgün bir şekilde yazmalı. Eğer açıklama çok fazla yazım kuralı içerir ise bu durum kullanıcının o sayfayı takip etmemesine neden olabilir. Çünkü bazı kullanıcılar yazım kurallarına önem gösterebiliyor. Bunun yanı sıra dikkat edilmesi gereken durumlardan birisi de açıklamayı uzun tutmak. Bir açıklamanın uzun olması kullanıcının o gönderide geçirdiği vakti uzatır.