Bayilik başvurusu için: 0530 504 18 44

İnstagramda Profesyonel Hesap Kullanma


Instagram’da profesyonel hesap kullanma

Instagram’da profesyonel hesap kullanma oldukça kolay bir işlem. Bunun için kullanıcıların yapması gereken bazı adımlar bulunuyor.

Sosyal medya ağlarından birisi olan Instagram’da yalnızca kişisel kullanım için yer alan üyeler bulunmuyor, aynı zamanda profesyonel amaçlı kullanan içerik üreticileri ve işletmeler de yer alıyor. Bu kişiler Instagram’dan en iyi şekilde yararlanmak için profesyonel hesaba geçiş yapmak isteyebilir. Bu konuda profesyonel hesap hakkında bazı bilgiler sunup bu hesaba geçişin nasıl yapılabileceğinden bahsediyor olacağız.

Instagram’da profesyonel hesap kullanma ve yönetme

Instagram’da profesyonel hesaba geçiş yapmak kullanıcının o hesap üzerinde daha fazla yetki sahibi olmasını sağlar fakat şunu hatırlatalım ki profesyonel hesap genel olarak kişisel sayfalar için değil yükselme hedefi olan sayfalar için bulunuyor. Bundan dolayı Instagram hesabı olan bir kullanıcı sayfasını daha çok büyütmek istiyor ise profesyonel hesaba geçiş yapabilir. Birçok uzman tarafından da önerilen Instagram profesyonel hesaba geçiş için herhangi bir kriter yer almamakta.

Instagram’da profesyonel hesap kullanma konusuna geçmeden önce bu sistemin hangi özelliklere sahip olduğundan bahsetmek istiyoruz. Instagram kullanıcıları için geliştirilen profesyonel hesap sistemi sayesinde kullanıcıların elde edeceği özellikler arasında istatistik ve rapor yer alıyor. Kullanıcılar raporları inceleyerek, istatistikleri öğrenerek bir gönderinin etkileşimini öğrenebiliyor, sayfanın ne kadar büyüdüğünü anlayabiliyor.

Instagram’da profesyonel hesap kullanmaya başlamak için yapılması gereken ilk şey Instagram uygulamasına giriş yapmak. Kullanıcı Instagram uygulamasına girdikten ve hesabına giriş yaptıktan sonra profile girmeli. Profile giriş yapan kullanıcı ayarlara ulaşarak buradan hesap menüsüne geçmeli. Hesap menüsünün alt kısmında “Profesyonel Hesaba Geçiş Yap” bağlantısı bulunuyor. Bu bağlantıya bastıktan sonra kullanıcıya birkaç bilgi veriliyor olacak.

Bu aşama sonrasında kategori sorulacak. Kullanıcı hangi kategoriye en yakın ise o kategoriyi seçerek işleme devam edebiliyor olacak. Kategori seçimi sonrasında iki farklı seçenek sosyal ağ üyesini karşılayacak. Bu seçeneklerden birisi işletme iken diğeri içerik üretici oluyor. Sayfaya göre en doğru seçeneği seçtikten sonra sayfa artık profesyonel bir hesaba dönüşmüş oluyor.