Bayilik başvurusu için: 0530 504 18 44

Tiktok Akış İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

TikTok akış ile ilgili bilinmesi gerekenler arasında neler var? Bu konuda siz değerli okurlarımız için akış sisteminden bahsedeceğiz.

TikTok akış, ana sayfada yer alan, videoların aktığı kısım olarak adlandırılıyor. Kullanıcılar akış ile birlikte pek çok içeriğe ulaşabiliyor ve buradaki videoları izleyebiliyor. İzlemekle kalmıyor aynı zamanda etkileşime girebiliyor. Kullanıcı etkileşimi, her web sitesinde olduğu gibi TikTok için de önemli bir olay olarak yer almakta.

TikTok akış ile ilgili bilinmesi gerekenler neler?

TikTok akış ile ilgili bilinmesi gereken şeylerden birisi bir videonun nasıl izlendiği olmakta. Videoyu izlemek isteyen kullanıcı istediği videonun üzerine gelmeli, eğer açık değilse videoya bir kez tıklamak videonun açılmasını sağlayacak. Video ile etkileşime girmek için ise yapılabilecek pek çok şey bulunuyor. TikTok akış sisteminden yararlanan kullanıcılar bir videoyu beğenebiliyor, videoya yorum yapabiliyor veya videoyu paylaşabiliyor. Ayrıca eğer içerik üreticisi izin veriyor ise kullanıcı o video ile birlikte düet yapabiliyor.

Akış ile ilgili merak edilen sorulardan birisi bazen akışın boş olduğu ve bu sorunun nasıl çözüleceği olmakta. Eğer akış ekranı boş ise öncelikle yapılması gereken şey internetin varlığını kontrol etmek. Eğer internet var ise mobil cihazın internete bağlanması ile ilgili bir sorunun olup olmadığını incelemek. Bunun için yapılabilecek şeylerden birisi başka bir uygulamanın internete bağlanıp bağlanmadığını anlamaya çalışmak. Bu durumun yaşanmasının sebebi çeşitli olmakla birlikte bazen TikTok sunucuları kaynaklı olabiliyor. Eğer TikTok ile ilgili bir sorun olmadığı tespit edilirse yapılması gereken TikTok’un önbelleğini temizlemek veya uygulamayı sıfırlamak olacak.

TikTok akış ile ilgili bilinmesi gerekenler arasında gömülü içerik olayı da yer alıyor. Gömülü paylaşımlar, TikTok videosunun web sitesinde görülmesini, web sitesi üzerinde oynatılabilmesini sağlıyor. Videonun kodunu almak için yapılması gereken şey videoyu tam ekran yapıp “Gömülü” seçeneğine basmak. Ortaya çıkan HTML kodu TikTok videosunu herhangi bir web sitesinde göstermeye yarıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcı artık kendi sitesinde TikTok videosunu oynatabiliyor olacak.