Bayilik başvurusu için: 0530 504 18 44

Twitter Mavi Tik Özelliği Hakkında Bilgi


Twitter mavi tik özelliği hakkında bilinmesi gereken pek çok şey var. Bu kondua Twitter mavi tik özelliğinden bahsedeceğiz.

Twitter, son zamanlarda kendisi ile ilgili önemli güncellemeler yaptı, yeni özellikler platforma eklendi. Önceleri bu kadar hızlı gelişmeyen uygulama, pandeminin de etkisiyle beraber hızlı bir yükselme yaşamaya başladı.

Twitter’a son zamanlarda eklenen özelliklerden birisi hikaye sistemi olmuştu. Bu sistem ile birlikte hikaye eklemek mümkün hale gelmişti. Bu özelliğin yanı sıra Twitter Spaces özelliği de eklenen özellikler arasında yer almıştı. Son zamanlarda bahşiş özelliği ile ön plana çıkan uygulama şimdi de mavi tik özelliğini tekrar aktif etti.

Twitter mavi tik özelliği ve kullanımı

Twitter için geliştirilen mavi tikin önemi oldukça büyük. Mavi tik özelliğinin tekrardan herkese aktif olmasıyla beraber her kullanıcı bu özellikten yararlanabiliyor. Mavi tik, bir hesabın doğrulandığı anlamına geliyor ve o kişinin gerçek kişi olup olmadığını anlamayı sağlıyor. Şöyle bir örnek verelim. Bir ünlünün adına açılan pek çok fan sayfası ve hesap bulunuyor. Kullanıcılar bu hesaplar arasından hangi hesabın gerçek olduğunu anlamak adına hesaplardan hangisinin mavi tike sahip olup olmadığını keşfetmeli. Eğer hiç birinde yoksa ya ünlü mavi tik eklememiştir ya da ünlünün resmî bir Twitter hesabı bulunmuyordur.

Twitter için geliştirilen mavi tik özelliği, profil adının sağ tarafında yer alıyor. Kullanıcılar buraya bakarak bir profilin gerçek hesap olup olmadığını anlayabiliyor. Twitter’ın bu özelliğinden yararlanmak için en önemli kriterlerden birisi popüler bir hesaba sahip olmak ve aktif bir kişi olmak. Bunun yanı sıra gazeteci, ünlü, şarkıcı, aktivist ve siyasi kişilik gibi çeşitli kategorilere girmek de doğrulanmak için yeterli bir sebep oluyor.

Doğrulanmak için yeterince popüler olan bir kullanıcı Twitter hesabını doğrulama işlemini başlatabiliyor. Şunu belirtmekte fayda var ki Twitter doğrulanmak isteyen bir kullanıcının e-posta hesabının ve telefon numarasının doğrulanmasının zorunlu olduğunu belirtiyor. Bunun yanı sıra doğrulama sürecinde kimlik bilgileri de istenebiliyor. Bunu bilmek gerekir.