Bayilik başvurusu için: 0530 504 18 44

Twitter Trend Topic Nedir ?

Twitter Trend Topic Nedir?

Twitter hesabına giriş yapıldığında ana sayfanın sağında en çok konuşulan başlıklar görülebilmektedir. Ülkemizde her gün ortalama yüzden fazla konu ve etiket gündeme girmektedir. Parayla trend topic olmak daha fazla kurumsal markalar firmalar tarafından reklam amaçlı oldukça fazla tercih edilmektedir. Bu durumda sıklıkla Twitter trend topic nedir çelişkisi gündeme gelmektedir. Trend topic sayesinde ülkemizdeki tüm kullanıcıların görevinde bir yeri firmanın ismini girmesi büyük bir tanıtım yapılması anlamına gelmektedir. Trend topic baş harflerin kısaltılması sayesinde TT olarak da tanınmaktadır. Platform içerisinde keşfette en üstte kalma zamanlaması TT içerisinde yer alan etiketler ile farklılık göstermektedir. Trend topic hizmeti satın alındığında günlerce listede kalan etiketler arasında yer alma hizmetinin sizlerde sahip olabilirsiniz. 

Twitter’da Trend Topic 

Trend topic kavramı ile  Twitter’da trend topic çelişkisi beraberinde Twitter’da çalışılmış olup hayatımıza Trend topic olmak ismi ile yeni bir deyim de dahil olmuştur. Twitter aslında çok sevilen bu yöntem yolu ile kullanıcıların en çok paylaştıkları anahtar kelimeleri ve etiketleri analiz ederek bunun sonucunda bazı listeler oluşturulmuştur. Bu listeler incelendiğinde kullanıcılar da paylaşım yapan kişilerin hangi kelimeleri ve hangi konuları odaklandığını inceleyerek gündemin neler olduğunu başlıkları halinde görmek mümkün hale gelmiştir. Yalnızca kullanıcılar için olmamakla beraber reklam verenler ve sosyal medya reklam kampanyaları yapanlar için de önemli bir liste oluşmasından dolayı özellikle kurumlar yaptıkları sosyal medya kampanyalarının sonuçlarını başarıya ulaşıp ulaşmadığını görmek adına sıklıkla bu kategoriyi kullanmaktadır. 

Trend Topic Olması İstenen Kelime

Bir kural olarak gündem olması istenen kelime her tweette geçmelidir. Bu sayede Twitter’da belli bir süre içerisinde oldukça fazla hesaptan gönderilen özellikle belirlenmiş bir konuda yazılan tweetlerin belirgin bir çokluğa ulaşması İle trend topic olması istenen kelime TT listesinde yer alabilmektedir. Bir hesaptan birden fazla kilit atılması yerine birden fazla hesaptan aynı kelime geçen tweet atılmalıdır. Paylaşım yapılan hesapların çalışan aktif hesaplardan olması gerekirken sahte hesaplardan yapılan paylaşımların TT olmaya bir etkisi olmamaktadır.