Bayilik başvurusu için: 0530 504 18 44

Youtube İle İlgili Bilinmesi Gerekenler


YouTube ile ilgili bilinmesi gerekenler arasında neler var? Bu konuda siz değerli okurlarımız için YouTube hakkında çeşitli bilgiler sunacağız.

YouTube, günümüzün en büyük sosyal platformlarından birisi haline gelmiş durumda. Kullanıcılar 8K çözünürlüğe ve 60 FPS’e kadar video atarak YouTube’da paylaşım yapabiliyor, YouTube’u en iyi şekilde kullanabiliyor. YouTube’dan daha iyi bir deneyim almak için video ağı hakkında bilinmesi gereken pek çok şey bulunuyor. Sizlere bunlardan bahsederek bu konuda daha bilgili olmanızı sağlayacağız.

YouTube ile ilgili bilinmesi gerekenler neler?

YouTube ile ilgili bilinmesi gerekenlerden birisi YouTube’un oynatma listesine sahip olduğu. Bunu büyük ihtimal pek çok kullanıcı biliyor fakat biz bu özellik ile ilgili farklı bir kullanım önerisi sunacağız. İster gizli olsun ister herkese açık olsun YouTube kullanıcıları istediği bir videoyu kayıt ederek oynatma listesine ekleyebiliyor. Bu da videonun kaybolmamasını sağlıyor. Örnek vermek gerekirse kişi çok sevdiği bir oyun videosunu kayıt etmek istiyor. Hemen oyun adında bir oynatma listesi açarak bu videoyu bu listeye ekleyebiliyor.

Bu özellik ile ilgili şunu da söylemek gerekiyor ki oynatma listesi ne kadar düzenli yani ne kadar kategorize olursa o kadar güzel durur. Örneğin oyunlar ile ilgili videoları oyun listesine, eğlenceli içerikleri eğlence listesine, filmleri film listesine eklemek gerekir.

YouTube kullanıcılarının oynatma listesi hakkında bilmesi gereken bir diğer şey daha sonra izle listesi olmakta. Eğer bir kullanıcı bir videoyu daha sonra izlemek istiyor ise veya video izleme listesi hazırlıyor ise videonun üzerine gelerek o videoyu daha sonra izle listesine kaydedebilir. Bu da oldukça kullanışlı bir özellik. Daha sonra izle listesinde videolar sıralanabilir ve sırayla izlenebilir.

YouTube ile ilgili bilinmesi gerekenler arasında geçmiş sistemi yer alıyor. Geçmiş sistemi, daha önce izlenen videoların yer aldığı alan. Bu özelliğin ne işe yarayacağı konusunda bir örnek sunalım. Örneğin daha önce bir video izlediniz ve izlediğiniz videonun adını unuttunuz. Hemen geçmişe bakarak veya geçmiş aramada anahtar sözcükler girerek o videoyu bulabilirsiniz.