Bayilik başvurusu için: 0530 504 18 44

Youtube Video Editi

YouTube video editi

İnsanlar eğlenmek, bilgi edinmek ya da şarkı dinlemek istedikleri zaman YouTube platformu üzerinden yayınlanan videoları izlemektedirler. Dünya üzerinde milyarlarca izleyicisi bulunan YouTube her geçen gün daha fazla kişinin isteklerine cevap verecek şekilde içeriğini genişletmektedir. Bunun yanı sıra YouTube için video içeriği hazırlayan kanal sahiplerinin para kazanıyor olması da YouTube kullanılmasını artırmıştır. YouTube videoları arasında en çok izlenen videolar güzel bir şekilde editlenmiş videolardır. Bu nedenden dolayı YouTube için video hazırlamak isteyen kişiler videolarının editlerini özenli bir şekilde yapmalıdır. Videolarınızın daha iyi bir şekilde olması için sizlere birkaç program önerisinde bulunucaz. 

Lightworks

Olukça sevilen bu program hem amatör çalışanlar hem de profesyonel olarak video editleyen kişiler tarafından kullanılmaktadır. Ücretsiz olarak kullanılan bu uygulamada birçok Hollywood efekti bulunmaktadır. Bu efektleri kullanarak videolarınızı oldukça güzel bir hale getirebilirsiniz. 

Videopad video editor

Bu uygulamayı kullanarak oldukça basit bir şekilde videolarınızı düzenleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra YouTube dahil olmak üzere diğer uygulamalarla beraber site üzerinden de paylaşma imkânı bulunmaktadır. 

Virtualdub

İçerik üreticilerinin en çok kullandığı video edit programı olarak bilinen Virtualdub sayesinde editlediğiniz videoları istediğiniz formata dönüştürebilirsiniz. 

Windows movie maker

Video editleme işine yeni başlayan ve bu konuda oldukça tecrübesiz olan kişiler için en uygun video editleme programıdır. Güvenle kullanabileceğiniz bu uygulama ücretsiz olmasına rağmen oldukça kaliteli ve etkin olması çok fazla tercih edilmesini sağlamaktadır. 

Video editlerken dikkat edilmesi gereken noktalar

Video editleri, videoların izlenmesindeki en büyük etkendir. Videolarınızı editlerken video içeriğine uygun müzikler kullanmalısınız. Fakat müzik koyarken telif alıp videonuzun kaldırılmayacağı müzikler seçilmelisiniz. Bunun için ya o şarkıyı yeniden bestelemelisiniz ya da izin alarak dilediğiniz şarkıyı kullanmalısınız. Kamera kalitenizin oldukça önemli olduğu artık bilinen bir gerçektir. Fakat bunun yanı sıra ses için kullandığınız ekipmanlarınızın da kaliteli olmasına özen göstermelisiniz. Videolarınızda ses efektleri kullanabilirsiniz. Ama kullandığınız ses efektinin o kısım ile alakası olması gerekmektedir. Yani görüntü ile ses arasında uyum olmasına oldukça önem göstermelisiniz.