Bayilik başvurusu için: 0530 504 18 44

YouTube’da Satış Yapma Yolları

YouTube’da satış yapma yolları arasında pek çok yöntem bulunuyor. YouTube kullanıcılara bu konuda çeşitli özellikler sağlıyor.

2005 yılında kurulan YouTube, 2006 yılında Google’a satılarak zamanla gelişmeye ve profesyonelleşmeye başladı. O zamanlar henüz reklamdan para kazanma özelliği olmayan platform bir süre sonra bu özelliği desteklemeye başladı. YouTube, para kazanma özelliğini desteklemeye başlayınca üye sayısında hızlı bir artış yaşanmaya başladı.

O zamanlar pastadan alınan dilim de büyük olduğu için kullanıcıların daha çok para kazanması mümkün oluyordu. Önceleri yalnızca reklamdan para kazanmak mümkün iken zamanla yeni özellikler ekleyen YouTube, kullanıcıların farklı özellikleri kullanarak gelir elde etmesini sağlamaya başladı.

YouTube’da satış yapma yolları neler?

YouTube’da satış yapmanın yollarından birisi ve en popüleri reklamlardan para kazanmak olarak karşımıza çıkıyor. Kullanıcılar video için reklamları aktif ederek her bir video için reklamlardan kazanç elde edebiliyor fakat izleyicilerin reklamı izlemesi veya reklama tıklaması gerekiyor. Bunun için YouTube’un bazı kriterleri bulunuyor. İlk başta bu özellik için herhangi bir kısıtlama bulunmuyordu. Günümüzde 1.000 abone ve 4.000 izlenme saatine ulaşan kanallar reklamlardan para kazanabiliyor.

YouTube’da satış yapmanın yolları arasında katıl butonu yer alıyor. Son zamanlarda ortaya çıkan ve kanalları desteklemek isteyen kullanıcıların o kanala para vermesini sağlayan bu özellik, kanalın büyümesinde etkili oluyor. Bir kanal için üyelik satın alan izleyici, o kanalın özel içeriklerine erişebiliyor ve sohbette bazı ayrıcalıklar edinebiliyor. Bu tamamen kanalın belirleyeceği özelliklere bağlı. Kanal sahipleri katıl aboneliği ücretlerini istediği gibi ayarlayıp yeni üyelikler ekleyebiliyor.

YouTube’dan para kazanmanın yollarından birisi de YouTube Premium içeriği paylaşmak. Bir içerik üreticisi YouTube Premium’da gösterilmek üzere orijinal bir içerik yayınladığında ve o içerik izleyiciler tarafından izlendiğinde para kazanmış oluyor. Bu konuda bazı tüyolar vermek gerekirse çekilen videonun ilgi çekici olması ve daha çok kullanıcıyı üzerine çekmesi gerekiyor. Örneğin bilim kurgu tarzı ve geleceği anlatan bir film çekilebilir veya fantastik bir film çekilerek izleyicilerin ilgisi sağlanabilir.